Hurriyet'te cikan bir haberde iklim sacmaliklari ve dar goruslugu - ustelik hic beklemediginiz bir yerden - IZMIR
Denmis ki:
"Su kaynağı yaratmak için çalışmalar sürüyor
UO: Su KAYNAK degil VARLIKtir... SU yaratilamaz miktari dunyada az cok sabittir ve surekli bir dongu icerisindedir.
İzmir’in ve çevre yerleşimlerin susuz kalmaması için yeni kaynak arayışlarına giren İzmir Büyükşehir Belediyesi, 2004-2009 yılları arasında 177 kuyu açtı. Bu kuyuların 143 adedi çevre yerleşimlerde, 34’ü ise metropole hizmet etmek için açıldı. Yeni kuyuların devreye girmesi ile birlikte günde 111 bin, yılda ise 40 milyon metreküplük su kaynağı devreye alınarak çevre yerleşimlerde özellikle yaz aylarında yaşanan su sıkıntısı giderildi.
UO: IKLIM DEGİSİKLİGİ İLE AKDENİZ'DE KUYULARIN KURUMASI GUNDEMDEYKEN NASIL DAHA FAZLA KUYU VE DAHA FAZLA SU CEKEREK GELECEGİ GARANTI ALTINA ALACAGIZ?
Sıkıntılı bir dönemdi
Küresel ısınma nedeniyle geçen yıl sıkıntılı bir dönem geçiren İzmir’de, toplam 34 yeni kuyu açılarak günde 112 bin, yılda 41 milyon metreküplük ek su rezervi elde edildi. Böylece 2009 yılı verilerine göre yılda 185 milyon metreküp suyun tüketildiği İzmir’e, yüzde 22 oranında ilave su kaynağı yaratılmış oldu. Menemen havzasında açılan kuyular işletmeye alınırken; Halkapınar, Bornova ve Sarıkız havzalarındaki kuyular ek rezerv olarak tutuldu. Menderes’te açılan 8 kuyunun işletmeye alınması için çalışmalar ise sürüyor.İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu 2009 yılının başından bu yana yağışlarla Tahtalı Barajı’nın seviyesinin arttığını ve yılı sıkıntısız bir şekilde tamamladıklarını belirtti.
SUYU TUKETIRSEN KALMAZ! AKILLI KULLANIRSAN VE TASARRUF EDERSEN O ZAMAN ANCAK GELECEGİ GARANTI ALTINA ALIR VE SIKINTI CEKMEZSIN... ARZI DEGIL TALEBI KONTROL ETMEK GEREK!
Önlemler sürüyor
Kocaoğlu, “Ancak küresel ısınmanın getirdiği kuraklık nedeniyle önlemlerimizi almaya devam ediyoruz. Yeni açtığımız kuyuları ek rezerv olarak tutarken, Tahtalı Barajı’nın su seviyesini artırmak için Ayrancılar bölgesi ile Menderes bölgesindeki kuyulardan baraja saniyede 500-600 litre, yani günde ortalama 47 bin metreküp ilave su taşıyacak 2.1 milyon TL’lik yatırıma başlıyoruz” dedi. Geçen yıl su tutmaya başlayan Gördes Barajı’ndan en kısa sürede kente su kazandırmak için Manisa Nuriye’de kuracakları Sarıkız İçme Suyu Arıtma Tesisi için bu ay ihaleye çıkacaklarını kaydeden Başkan Kocaoğlu, “Arıtma tesisinde günde 130 bin metreküp su arıtılacak” diye konuştu.
DAHA COK DAHA COK DAHA COK... NEREYE KADAR?
BASKA HAVZALARIN SUYUNU CALARKEN ... 19.YUZYIL SOMURGECILIGINI ELESTİRENLER NE DİYOR ACABA?
Cozumler ve alinacak yol cok acik ama once bu kafalarin degismesi ve gercegi gormeleri gerekiyor...
uygar
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder